Aktuellt

 

 

 

Hej hej!  Nu börjar mörkret verkligen smyga sig på. Onsdagens plock startar 16 och håller öppet tills det börjar skymma strax vid sjutiden. Det är helt ok att komma 18 eller strax därefter, jag är här, och ni har gott om tid och dagsljus för ett blomsterplock.

Självplock 2019 !

Det här kan vara bland det sista tillfället det finns blomster att plocka för detta år! Det är så härligt att haft möjlighet att ha  självplock under säsongen och såå kul att få bjuda in till besök. Det ligger otrolig mycket möda och svett på att få till en riktigt härlig blomsteråker, så det går att göra fina buketter till försäljning, och för er att njuta och plocka hem. Jag hoppas ni kommer uppskatta all  denna blomsterprakt som  finns under säsongen. Där olika blommor har sin tid och utbudet varierar med tiden för besök. Längre ner finns en lista på vad som är i blom just nu, och den uppdateras löpande. Den är bra att titta på inför besök, så vet ni vad som kan förväntas att finna.

Det är en mycket god idé lämna småbarn ~1-4 åringar hemma. Det är ingen lämplig plats för dem. Det är trångt mellan blomsterbäddarna och ojämt, och inget får man göra eller röra, och spring i benen har man, såklart skittråkigt helt enkelt. Det funkar väldigt dåligt med små ömtåliga plantor som bara har en chans på sig, och som förväntas dra in lite pengar helt krasst.

Men varmt välkomna alla ni som har varliga fötter och händer, barn o vuxna, att komma ut hit och plocka en härlig bukett!

Info självplock

Dagar och tider läggs upp veckovis. Det för att ha koll på väder och hur odlingen mår och kan leverera. Det är bara plock när det aviseras eller har avtalats.

Betalning kontant eller med swish.

Saxar finns att låna samt papper att slå in era fina buketter.

Odlingen ligger på Naturgården i Väst;s marker och har då samma adress; Bröndomevägen 170, Vallda.

Om ni kommer från väg 158 så svänger ni in mot Bröndome och 2 km in på vägen ligger Naturgården på höger sida. Parkering vid gårdsplanen.

Pris för blandad bukett

12 kr/ cm i omkrets på stjälkarna,                                                                                                                                                     dvs mäter midjemåttet på stjälkarna

Om man önskar plocka mycket av en specifik sort så får vi först komma överens om möjlighet och pris. Det är ju så att vissa sorter har så tunn stjälk att det är ren förlust att sälja med mätmetoden.

Luktärtor börjar gå mot sitt slut och har korta stjälkar nu. Det går fint att ta av dessa utan kostnad när ni är här och plockar er en bukett från de övriga blommorna. Plockas separat och det är då själva luktärtsblomman på stjälk som plockas- inte av själva plantstängeln.

 

 

Blommar nu  v 40

rävsvans – risp  – rosenskära – dahlia  – rudbeckia – temynta – krasse  –  jätteeternell –  praktvädd – lejongap   –  blomstertobak  –  sommarflox   – olika strån – fänkålskronor – sparrisborst  – kardvädd – jätteverbena – aster – nejlika – solboll – rosenvial – durra. Sen finns det lite annat smått och gott, men i mindre antal som ringblomma, solros, stjärnflocka ex.