Självplock blommor

Nya öppettider! Nu finns det fasta dagar och tider.

Torsdagar kl 12- 19

Fredagar  kl 12- 17

Lördagar kl 11- 14

Plocka din egna egensinniga bukett här ute på åkern!
Det är så roligt att återigen ha plockdagar här ute på åkern och så kul att få bjuda in till besök! Välkommen!
Adress: Bröndomevägen 170, Vallda. Parkering på gårdsplanen utanför Naturgårdens gårdsbutik

Det ligger otrolig mycket möda och svett på att få till en riktigt härlig blomsteråker, så det går att göra fina buketter till försäljning, och för er att njuta och plocka hem. Jag hoppas ni kommer uppskatta all denna blomsterprakt som kommer finns under säsongen där olika blommor har sin tid och utbudet varierar med tiden för besök. Längre ner finns en lista på vad som är i blom just nu, och den uppdateras löpande. Den är bra att titta på inför besök, så vet ni vad som kan förväntas att finna. Här under aktuellt-fliken ligger aktuella dagar och öppettider för självplock.

Det är bara plock på utsatta dagar eller vid överenskomna större evenemangsplock.
Betalning via swish

Så här funkar självplock av blommor
Spänner med vatten, samt en del mindre plockhinkar att låna under plocket finns stående vid borden, samt saxar, och snöre. Tag gärna med en egen hink/ bytta så du kan transportera hem blommorna med lite vatten för bästa hållbarhet. Vatten finns här.

  • Klipp de blommor som önskas
  • Plocka bort bladen på nederdelen av stjälkarna
  • Mät din blomsterbunt runt stjälkarna med måttbandet.
  • Var någonstans du mäter runt stjälkarna spelar ingen roll så länge alla stjälkar är med (tänk på att om du inte drar bort bladen där du ska mäta så blir det dyrare eftersom bladen tar plats!)
  • Läs av i prislistan vad omkretsen kostar
  • Swisha summan

Tänk på:
– Platsen här ute på blomsteråkern är olämplig för små barn
– Marken kan vara ojämn mellan blomsterbäddarna
– Är/ har det varit regn kan det vara halt
– Sidan mot fårhagen har alltid aktiv el påslaget i stängslet
– Varje blomsterbädd har stänger runt för att hålla olika uppbindningar
– Barn går tillsammans med en vuxen under hela besöket
– Sax lånas endast ut till vuxen ansvarig
– Hundar är välkomna in, men får INTE gå mellan blomsterraderna. Under förutsättning att de är lugna och trevliga mot människor får de hålla sig runt bordsytorna och ytterkanterna av odlingen samt att de är kopplade.  – Var rädda om er själva, varandra, och var varsam i odlingen
– Saxar är vassa

Säsongen för blommor här på åkern förväntas vara ända fram tills frosten sätter stopp någon gång fram i oktober. Och som alltid- det som är moget och fint går fint att plocka av. Det säger jag av omtanke, det är rätt ogjort att plocka omogna/ outslagna blommor många gånger, de kommer att hänga i vasen för de har inte rätt stadga i stjälkarna. Tag chansen att fråga när jag är på plats. Blommor kan jag prata om hur mycket som helst!
Varmt välkomna ut! / Eva

Blommar nu v38

rölleka, gräs av, panicum, darrgräs och kanariegräs, hirs, roseneternell, nigellakapslar, jätte eternell, tigeröga, rosenskära, ekorrkorn, blomstertobak, risp, kardvädd, mynta, praktvädd, tagetes, jätteklint, amaranter, trädgårdsmålla, zinnia, ageratum, lin, rosenflockel, dahlia, dunborstgräs, inkakrage, stjärnflocka, rävsvans, flox, höstaster

Sen finns det fler sorter här på åkern men de listar jag inte förrän det finns fler blommor att plocka.  Så hoppas att det finns något som lockar att göra fina buketter av i listan. Och som alltid så finns det mer av vissa sorter och mindre av andra, ständig förändring. Ingen vecka är den andra lik. Underbart!